Meer dan welkom in basisschool Sint-Lambertus.

Nieuwe werking vanaf 1/9/2024

 

Bij ons kunnen kinderen terecht van 2,5- tot 12 -jaar. Doordat we ook een secundaire afdeling hebben, (Moretus) is er een mogelijkheid om op de campussen te blijven tot 18 jaar.

 

 

We ontvangen de instappers (blauwe kleuters) in een voor hen op maat ingerichte ruimte. De vaste klasleerkracht en de kinderverzorgster leggen voor deze kleuters de focus op:

geborgenheid, veiligheid, zindelijkheid, structuur, taalverwerving op niveau, …

 

De kleuters van de eerste (groene kleuters) en de tweede kleuterklas (rode kleuters) zitten samen in 3 leefgroepen. Deze kleuters hebben 3 verschillende lokalen ter beschikking en zij schuiven met hun klasleerkracht per week door van het ene lokaal naar het andere. Op deze manier hebben de kleuters een ruimer speelaanbod.

De focus bij de leefgroepwerking (eerste en tweede kleuterklas) gaat uit naar:
spelen, ervaren, doen, structuur, taalververwerving op niveau, …

 

Onze oudste kleuters van de derde kleuterklas (paarse kleuters) zitten in 2 klassen. Op een speelse manier bereiden ze zich voor op de overstap naar onze lagere school.

De focus bij de werking van de derde kleuterklas gaat uit naar:

spelen en spelend leren, structuur, taakspanning, schrijfmotoriek, contractwerk, taalverwerving op niveau, …

 

Infobabbels:

Voor elke instap in de kleuterschool organiseren wij een infobabbel.

Op deze voormiddag kan je komen kennismaken met onze kleuterschool.  De kleuters die instappen na de vakantie kunnen eens een kijkje nemen in de klassen en kennismaken met de kleuterleiding en de andere kinderen. De infobabbel gaat steeds door in de kleuterveranda. Doorlopend van 9u30 tot 10u30. (Oorderseweg 8, ingang van de basisschool – rode poort)

Interesse in onze school ?

Maak gerust een afspraak.  Wij geven graag een woordje uitleg over de werking en de visie van onze school en laten jullie even onze kleuterklassen zien.  Gebruik hiervoor het contactformulier of maak telefonisch een afspraak op 03/541.54.42